Uitdaging

De eigenaar had het bedrijf geleid met een hoog niveau van ondernemerschap en energie, maar met weinig aandacht voor processen en organisatiestructuur.

Op het eerste gezicht leek het bedrijf succesvol, maar een solide basis ontbrak.

Enkele van de problemen: afnemende leverbetrouwbaarheid (OTD), problemen met de productkwaliteit, lage klanttevredenheid en een dalende winstmarge.

De aanpak

Een nieuw management team was al bezig met de fabrieksindeling om de flow door de fabriek en 5S op niveau te brengen. Axisto werd uitgenodigd om de productiebeheersing te verbeteren en om een ​​professioneler middelmanagement team te ontwikkelen.

In nauwe samenwerking met de middelmanagers bij Productie, Werkvoorbereiding en S&OP hebben we de afdelingen beter op elkaar afgestemd en de prestatie in samenhang verbeterd.

Een effectievere ‘korte intervalcontrole’ werd geïntroduceerd om dagelijkse en wekelijkse prestaties naar KPI-doelen te sturen. Management en teamleiders hadden nu meer aandacht voor First Time Right-kwaliteit en de communicatie tussen afdelingen werd verbeterd. Daarnaast werd de teamleider – afdeling aangepast voor een betere ‘fit’.

image3

On-Time-Delivery met 80% verbeterd.

Het vertrouwen van de klanten herwonnen.

Meerdere verbeteringen in het productieplanningsproces.

Verbeterde ‘korte interval sturing’, interne communicatie en interne logistiek.

Sterk lokaal eigenaarschap van veranderingen en een solide continu verbeterproces en drive.

Related Works