Uitdaging

Het bedrijf had een geschiedenis van groei en het leveren van goede marges. Echter, de groei vertraagde al geruime tijd, de marges daalden, een aantal belangrijke klanten was vertrokken en het aantal introducties van nieuwe producten was afgenomen.

Om de zaak weer op de rails te zetten, had het managementteam de visie aangescherpt en een nieuwe strategie ontwikkeld. Axisto werd ingeschakeld om de implementatie van deze nieuwe strategie te ondersteunen.

De aanpak

In samenwerking met het managementteam hebben we besloten om Hoshin Policy Deployment te gebruiken voor de implementatie van de strategie. Het proces begon met een tweedaagse workshop met de Top30 van het bedrijf.

Na het delen en bespreken van de visie en strategie, werd het ‘hoe het te leveren’ onderzocht tijdens break-out sessies. De twee dagen genereerden niet alleen een duidelijk gevoel van richting en afstemming, maar ook een meer verbonden en energieke Top30 van het bedrijf.

In een reeks vervolgwerksessies, waardoor nog meer mensen betrokken raakten, werden de doelstellingen en doelen gecontroleerd en de deployment voltooid tot concrete doorbraakprojecten.

image

Volledige transparantie van de wijze waarop de visie en doelstellingen in de praktijk gerealiseerd zullen worden.

Een sterk gemotiveerde organisatie met het zelfvertrouwen dat ze het bedrijf weer kan laten groeien.

Inmiddels blijkt dat ze dat goed gelukt is: 50% meer omzet en een sprong in de MT/Sprout-lijst van Top100 Maakbedrijven van Nederland.

Related Works