Uitdaging

Een mondiale verzekeraar ontving 40-50 claims per dag die moesten worden geëvalueerd en geverifieerd op basis van verschillende factoren voordat ze werden goedgekeurd voor betaling. De meeste claims kwamen aan als ongestructureerde gegevens, hetzij als PDF’s of gescande documenten, waardoor het moeilijk was om informatie op te halen om tijdig in verschillende systemen in te voeren. Als gevolg hiervan werden claims niet snel genoeg verwerkt. Het bedrijf sloot elk jaar af met miljoenen euro’s aan openstaande claims met impact op de klantenservice.

Aanpak

Het bedrijf implementeerde RPA met ABBYY Flexicapture om de verwerking van claims en betalingen te stroomlijnen. De software robots leidden gescande claims die per email binnen kwamen door Flexicapture om de ongestructureerde gegevens om te zetten in gestructureerde indelingen die leesbaar zijn de robots. Vervolgens namen de robots de gegevens weer over, verifieerden alle informatie en controleerden de uitzonderingen. Correcte claims, werden goedgekeurd voor betaling en teruggestuurd naar de tussenpersonen. Als er informatie onjuist was of als er uitzonderingen waren, werden de claims naar een medewerker gestuurd voor nader onderzoek.

case1

80% Reductie in OPEX (voor onze robots kostte het 40 mensen om ongeveer 40 claims te verwerken en nu kost dat 5-7 mensen).

80% Minder verwerkingstijd: van 10 minuten naar 2 minuten per claim.

100% Eliminatie van menselijke fouten.

Het bedrijf kon zijn boekhouding sneller afsluiten dankzij versnelde verwerking van claims.

Related Works