Uitdaging

Onze klant, een wereldleider op het gebied van kapitaalgoederen voor energie en telecom, had te maken met een sterk stijgende vraag na een economische neergang en worstelde met productie-betrouwbaarheid.

Deze onbetrouwbaarheid leidde tot een dalende output, minder tijd voor onderhoud van apparatuur en een onbetrouwbare levering aan hun klanten.

Daarom moest de situatie snel onder controle worden gebracht.

Aanpak

Omdat elk van de supervisors een heel andere visie had over wat hij probeerde te bereiken, hebben we eerst samen met hun een operationele visie voor de productie gemaakt: hoe de fabriek eruit moet zien en moet draaien.

Samen hebben we dit omgezet in een beter prestatie management systeem, concrete verbeteringstargets en een implementatieplan. Deze aanpak genereerde veel energie en een sterk verlangen naar verandering.

Tijdens de implementatie veranderde de sfeer in de fabriek snel van vingerwijzen tussen afdelingen naar een meer constructieve sfeer van samenwerking en gezamenlijke verantwoordelijkheid. De prestaties van de fabriek stabiliseerden zich en halverwege het project waren de output en kosten op jaarbasis al beter dan budget.

home

32% Meer output zonder CAPEX.

€3.5 Miljoen lagere kosten van slechte productkwaliteit.

22% Lagere loonkosten.

De fabriek werd gekozen tot beste fabriek binnen de mondiale divisie.

Related Works