Uitdaging

Onze opdrachtgever was een in Europa gevestigd bedrijf dat belangrijke elektronische componenten ontwikkelt en vervaardigt voor klanten in de consumentenelektronica, voornamelijk gevestigd in Azië.

Ze bevonden zich in de opstartfase van een nieuw product en de groei was explosief. Ze werden echter plotseling geconfronteerd met een catastrofale product storing die 40% – 60% van de productie-output beïnvloedde.

Aanpak

Met senior management werkten we aan strategische en operationele afstemming op de marktomstandigheden. Samen met functie en niveau overschrijdende teams stelden we een agressief actieplan van 23 weken op om de productie onder controle te krijgen.

In de productie richtten we ons op het oplossen van de kwaliteits-problemen, verbetering van de beschikbaarheid van productie-apparatuur en van de leverbetrouwbaarheid.

Door samenwerking en kennisoverdracht hebben we ervoor gezorgd dat medewerkers empowered en verantwoordelijk waren voor de levering van hun verbetergebieden. We hielpen hen om de relevante tools, waarin ze waren getraind, op goed toe te passen.

Samen met de teams hebben we een nieuw Performance Management Systeem geïntroduceerd om hun nieuwe manier van werken te ondersteunen. Door medewerkers bij het ontwerp te betrekken, ontwikkelden ze een sterk mede-eigenaarschap van de veranderingen, hun eenheid en de resultaten ervan.

fast-growth

Kwaliteit verbeterd van <40% tot 99,5% Right First Time (RFT).

De beschikbaarheid van productieapparatuur is gestegen van 70% naar 85%.

De algehele productie-efficiëntie is met 85% gestegen.

Ze werden een betrouwbare leverancier en konden gecontroleerd en snel doorgroeien.

Related Works