Bedrijf:

Fabrikant van kapitaalgoederen.

Uitdaging:

De Leverbetrouwbaarheid liep sterk terug doordat de productiecapaciteit de sterke stijging van de vraag niet kon bijhouden. Bovendien liepen de kosten ten gevolge van slechte productkwaliteit sterk op.

Werkwijze:

  • In overleg met de opdrachtgever werd besloten geen Analysis & Design of Quick Scan uit te voeren, maar direct ingrijpen in de bedrijfsvoering. De nood was hoog. Om met elkaar de richting en kaders van het verbetertraject scherp te krijgen is wel eerst een aansprekende bedrijfsvisie, ambitie en strategische doelstellingen geformuleerd. Op basis hiervan een implementatieplan opgesteld.
  • De implementatie duurde acht maanden. Daarin hebben we de effectiviteit van het prestatiemanagement raamwerk verbeterd (beschikbaarheid en kwaliteit van data, een overlegstructuur met meer effectief gedrag in de overleggen om de huidige prestatie naar KPI-targets te drijven, visueel management en stand-up meetings op de werkvloer). Vanuit dit kader werd de kwaliteit van de productieplanning verbeterd. Onderhoud werd flink op de schop genomen: kritieke apparatuur hersteld tot voldoende basisconditie, gepland onderhoud geïnstalleerd met actief beheer voor het realiseren van functieplannen, verbeterde oorzaakanalyse, en integratie met productie. Gebruikmakend van Lean Six Sigma werd de productkwaliteit sterk verbeterd productkwaliteit. Dit vroeg gedeeltelijk aanpassingen in het productontwerp (betere Design for Manufacture). Verder is de bemensing van de fabriek op niveau gebracht in aantallen en vaardigheden.
home

32% meer productie zonder CAPEX

22% minder loonkosten

63% minder kosten van slechte kwaliteit

Werd uitgeroepen tot beste fabriek in de wereldwijde divisie

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search